Што да се спакува за викенд кампување? - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Што да се спакува за викенд кампување?

Published by in 05. Lifestyle · 28/6/2016 11:05:00
Tags: camping;tent;outside;mountain;checklist;mountainsummer


Ако кампувањето е новина за Вас, тогаш е потребно да ги понесете основните работи (или да позајмите од пријателите, доколку е можно). Ако мислите дека ќе уживате во кампувањето, со текот на времето ќе можете да ја составите својата комплет опрема
и да се создадете дом далеку од дома.

Можеби сте слушнале за некои од овие типови на кампување.


  • Кампување во камп
Овој тип на кампување го вклучува секој кампер кој платил за местото за одреден временски период, вклучувајќи ги пријателите, паровите, се до големитe семејства.
 
  • Фестивалско кампување
Овие кампови доаѓаат во различни форми и големини, но една работа кај повеќето од нив е заедничка -  тоа што можете да ја добиете сета фестивалска опрема од паркингот на кампот. 
 
  • Кампување во дивина
Идејата  е да се оди во природа, земајќи го со вас само она што може да се носи во вашиот ранец , кампувајќи на минималистички начин во текот на ноќта.

  • Кампување на суво
Овој начин подразбира кампување на место, без некој извор на вода. Ова е  многу честа појава во пустината, и често е најпосакувана поради ризикот од поплави.
 
  • Glamping
Глампинг или гламурозно кампување е луксузната страна на кампувањето. Glamping може да вклучува и резервации на опремени луксузни шатори. Glamping е добра идеја за оние од вас кои не може да се допаѓа идејата за “гужвањево својот шатор, и оние кои сакаат малку повеќе луксуз од одмор.
  
За Вас подготвивме листа за удобно кампување која може да ја симнетена линкот подолу.


Ви препорачуваме листата да биде појдовна точка и додавајќи / отстранувајќи да одговара на вашите потреби.
 
Кои се вашите трикови за одлично кампување?

No comments

Back to content | Back to main menu