проблем - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 22/10/2018 10:57:00
Tags: надуеностварењемедпроблемпробиотик

Медот е добар за состојби како надуеност и проблеми со варење. Има антисептични и антибактериски својства кои ги намалуваат ваквите проблеми кои можат да бидат предизвикани од бактерии. Иако не е пробиотик, медот може да се користи како пробиотик, што значи дека е добра храна за добрите бактерии да напредуваат во вашиот систем. Медот исто така ги неутрализира гасовите во стомакот.
Back to content | Back to main menu