точак; - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

3 едноставни начини за совршен велосипед


Се одлучивте да купите велосипед, и сега се обидувате да го пронајдете идеалниот
велосипед за вашето тело
Користењето на водич за големината на велосипедската рамка е важно, бидејќи тоа ќе ви помогне да изберете велосипед кој совршено ќе одговара на вашето тело и стил на возење.
При погрешен избор, возење ќе биде потешко, понапорно и може да резултира со некој вид на повреда.

Следете ги едноставните инструкции подолу за да ја пресметате големината на рамката на вашиот совршен велосипед:
1. Собујте ги чевлите и застанете со раширени нозе околу 15-20 см (6 "- 8"). Потоа користете метро за да ја измерите висината од тлото до препоните.

2. Каков вид на велосипед сакате да купите? Во оваа фаза, треба да одлучите дали сакате планински велосипед,роуд” или градски. По оваа важна одлука, следното нешто што треба да направите е да ја пресметате вистинската големина на рамката за тој конкретен модел
за кој сте заинтересирани. Да претпоставиме дека сакате “роуд” велосипед; тие доаѓаат во различни големини, како што се екстра мали (XS), мали (S), средни (M), големи (L), екстра големи (XL) или двојни екстра (екстра екстра) големи (XXL). Следниот чекор ќе ви помогне да го одредите најдобриот модел за вас.

3. Изведете го калкулаторот и внимателно направете ги следните пресметки:
Градски велосипед – Должината на ногата од тлото до препоните (cm) x 0,685 = Вашата совршена големина на рамката
Планински велосипед - Должината на ногата од тлото до препоните (cm) x 0,66 = Вашата совршена големина на рамката
Роуд” велосипед - Должината на ногата од тлото до препоните (cm) x 0,70 = Вашата совршена големина на рамката
 
Корисен трик за одредување на вистинската големина на велосипедот. Општо земено, вашата висина во нозете / инчи ќе одговара. Само одземете два инчи од вашата висина, и тоа соодветно одговара на големината на рамката што ќе ви треба. На пример: Ако некој е висина во висина од 5'10, тој треба да одземе два инча, што го прави 5'8, а потоа да се отстрани запирка ... 58 см! Реални се шансите, да рамката од 58 см одговара на лице кое е 5'10. Забелешка: Ова само ќе ви даде генерална слика, тоа не е сосема прецизно!
Уживајте во новиот велосипед и не заборавајте да понесете honeystick за да ја зачувате енергијатаКонзумирањето мед пред спортски активности, како што е возење велосипед, може да ги подобри вашите перформанси и може да биде поекономично отколку спортските гелови. При едно испитување, велосипедистите кои конзумирале 15 g мед пред трка, и потоа на секои 16 km, покажале подобри резултати отколку велосипедистите кои консумирале спортски гелови.
The 200 Years History of Bikes

Published by in 02. Cycling · 6/12/2016 10:22:00
Tags: history;bike;cycling;education;fact;точак;историја;факт;знаење
2017 - the 200 year anniversary of the first bicycle
Back to content | Back to main menu