Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 26/10/2018 09:15:00
Tags: несоница;мед;инсулин;триптофан;среќа


Иако пчелите не спијат, сепак медот е ефикасен во борбата со несоницата. Природниот шеќер кој се состои во медот, дава мал поттик за инсулинот, кој е потребен за лесна
апсорпција на аминокиселината триптофан,во мозокот. 
Триптофанот е одговорен за производство на ниацин (Б3) и серотонин,невротрансмитерот кој е одговорен за чувството на среќа. Триптофанот е исто така потребен за производство на мелатонин, кој е од витално значење за здрав сон.
Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 25/10/2018 10:23:00
Tags: гастритис;чир;калиум;мед;етанол
Мед за гастроинтестинални проблеми

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 24/10/2018 12:31:00
Tags: кашлица;инфекции;грло;чај;мед
Мед за кашлица

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 22/10/2018 10:57:00
Tags: надуеностварењемедпроблемпробиотик
Мед за здрав стомак

Науката вели возењето велосипед Ве прави посреќни

Доброто расположение на вашето работно место понеделнички, додека сите други се чувствуваат мрзоволно, според најновите истражувања би можело да е поврзано со возењето велосипед до работа.

What Kind of Hiker Are You?

Published by in 03. Hiking · 23/8/2018 11:31:00
Tags: hiking;quiz;summer;outdoor
Honey an ideal energy source during an extensive effort such as sports, learning, stress at work or recovering.

Did you know that Jennifer Garner has 7 beehives?

Published by in 05. Lifestyle · 22/8/2018 10:33:00
Tags: celebrities;beekeeping;MarthaStewart;
We have bee hives in our yard, my kids have their bee suits and like to get involved with it all—it’s so fun, it’s like a living science experiment.

5 Совети за планинарење без болка во нозете

Природните шеќери (глукоза и фруктоза) кои и содржи медот, брзо и лесно се раствораат во телото и веднаш се обновува изгубената енергија

5 Tips to take care of your foot for hiking

Published by in 03. Hiking · 11/7/2018 14:11:00
Tags: hiking;blisters;sorefoot;mountain;
Tip: Thanks to the sugars (fructose and glucose) present in honey, it's an ideal energy source during an extensive effort such as hiking. These ‘fast’ sugars can be converted by the body into energy much faster than ordinary sugar

Да се биде во близина на вода е добро за вашиот мозок

Медот ќе го направи секого среќен. Кемпферол и кверцетин се присутни во медот, го подобруваат здравјето на мозокот, и влијааат на намалување на воспалението во мозокот.

Water Makes You Happier and Healthier

Published by in 05. Lifestyle · 2/7/2018 12:17:00
Tags: water;nerve;calm;relax;brain;honey
Honey will make anyone happy. Kaempferol and quercetin are two properties present in honey that improve the health of the brain as well as reduce inflammation in the brain.

It's not just humans..

Published by Macedonian Honey in 11. Environment · 28/6/2018 12:47:00
Tags: InternationalBeeStation;bees;environment;climate;ApisMellifera;Macedonica;honeybees;Apis;Spain;offnet;Slovakia
Newer posts | Older posts
Back to content | Back to main menu