01. Health - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 29/10/2018 11:32:00
Tags: меморија;калциум;пиноцембрин;тестови

Една студија за здравјето на Ројтерс вклучувала 102 здрави жени на кои им бил даден избор од 20 грама мед или дневна хормонална замена. По четири месеци било откриено дека оние што земале мед можеле да се сетат на дополнителни зборови во тестовите за меморија, во споредба со оние кои не. 
Калциумот присутен во медот е она што се апсорбира од страна на мозокот за подобрување на меморијата. 
Медот содржи пиноцембрин кој ја подобрува функцијата ма мозокот.Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 26/10/2018 09:15:00
Tags: несоница;мед;инсулин;триптофан;среќа
Мед за добар сон

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 25/10/2018 10:23:00
Tags: гастритис;чир;калиум;мед;етанол
Мед за гастроинтестинални проблеми

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 24/10/2018 12:31:00
Tags: кашлица;инфекции;грло;чај;мед
Мед за кашлица

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 22/10/2018 10:57:00
Tags: надуеностварењемедпроблемпробиотик
Мед за здрав стомак

Со храна против стареење

5 Намирници со подмладувачки својства

10 причини да го оставите шеќерот

10 Reasons to Quit Sugar

Published by in 01. Health · 25/10/2016 12:31:00
Tags: sugar;honey;glucose;fructose;healthy;calories;infographic
Refined sugar is the single worst ingredient in the modern diet.

Honey and Lemon for Cold and Cough

Published by in 01. Health · 17/10/2016 16:15:00
Tags: honey;warmwater;lemon;cold;cough;

Мед и лимон за болно грло и кашлица

Published by in 01. Health · 17/10/2016 15:49:00
Tags: мед;лек;кашлица;грло;лимон;цимет;сувогрло;домашенлек

Зошто треба јадете мед кога сте нерасположени?

Предности на медот за вашето ментално здравје

Why You Should Eat Honey When You Feel Blue

Published by in 01. Health · 10/10/2016 12:39:00
Tags: fatiguetirednesslowenergysleeplessnesskaempferolquercetinbrainmood
Benefits of Honey for Your Mental Health
Older posts
Back to content | Back to main menu