Earth - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Happy Earth Day

Published by Elena Fidanoska in 11. Environment · 22/4/2015 11:50:00
Tags: FoodbeesEarth

22-ри Април Ден на планетата Земја е идеално време да се запрашаме за важноста на пчелите и храната што секојдневно  ја конзумираме. Знаете ли дека 1/3 од храната се опрашува благодарение на пчелите и за тоа не постои замена. Пестицидите и ГМО културите се едни од главните фактори за изумирање на пчелите. Застанете за миг , исклучете ја градската бучава и таблетите, телефоните, компјутерите, свртете се околу себе и слушнете го звукот на животот. Вие не ги ни забележувате ниту пак сте преокупирани со нивните проблеми , но без пчелите на човештвото му останува уште 4 години живот.Back to content | Back to main menu