тестови - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 29/10/2018 11:32:00
Tags: меморија;калциум;пиноцембрин;тестови

Една студија за здравјето на Ројтерс вклучувала 102 здрави жени на кои им бил даден избор од 20 грама мед или дневна хормонална замена. По четири месеци било откриено дека оние што земале мед можеле да се сетат на дополнителни зборови во тестовите за меморија, во споредба со оние кои не. 
Калциумот присутен во медот е она што се апсорбира од страна на мозокот за подобрување на меморијата. 
Медот содржи пиноцембрин кој ја подобрува функцијата ма мозокот.Back to content | Back to main menu