грип; - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Чај од камилица за зајакнување на вашиот имунитетКамилицата е една од најстарите лековити билки што е позната на човештвото. Таа е една од најстарите и најпопуларните лековити билки, но исто така стана една од најдобрите проучувани од модерната медицина. 
Според еден медицински труд, повеќе од еден милион шољи чај од камилица се консумираат на ден во целиот свет. 
Чајот од камилица содржи соединенија кои всушност можат да го зголемат производството на бели крвни клетки и Б-лимфоцити (основната функција на Б-лимфоцитите е учеството во создавањето антитела или имуноглобин), кои работат на уништување на вируси, бактерии и габи. 
Друга студија покажала дека редовното консумирање чај од камилица го зајакнува имунолошкиот систем,и дека чајот од камилица може да Ве заштити од обичната настинка.
Чајот од камилица е најчесто познат по своите смирувачки ефекти и најчесто се користи како средство за спиење. Камилицата содржи апигенин, соединение кое има анти-анксиозни ефекти. 

Други традиционални начини на употреба за камилица е за болки во стомак, олеснување на грчеви и како облога за рани, егзема и сипаници.

Засладете со мед кој има антисептични и антибактериски својства.
Back to content | Back to main menu