Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело? - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Што може секојдневното јадење мед да направи за Вашето тело?

Published by in 01. Health · 25/10/2018 10:23:00
Tags: гастритис;чир;калиум;мед;етанол

Дијареа, чиреви, гастритис итн, медот е добар за сите овие проблеми. Медот го зголемува нивотo на калиум на ORS (орален раствор за рехидратација) и го одржува нивото на натриум во нормала. 
Исто така, помага да се поправи гастроинтестиналното ткиво при што студиите докажале дека медот може да ги намали лезиите предизвикани од стомакот оштетен од етанол.
 No comments

Back to content | Back to main menu